Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende ‘Das Leben der Anderen’, is terug en tekent nu voor de regie van ‘Werk Ohne Autor’, welke onlangs zijn wereldpremière beleefde op het Filmfestival van Venetië. In de hoofdrollen schitteren de Duitse sterren Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch. 

‘Werk Ohne Autor’ is genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film en was de grote publieksfavoriet van de zesde editie van Filmfestival Hilversum! Kurt (Tom Schilling, ‘Unsere Mütter, unsere Väter’, ‘Oh Boy’) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die onder Hitlers regime plaatsvinden raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante kampt met een psychische aandoening en valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Na de oorlog belandt hij op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt.

Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, professor Seeband (Sebastian Koch, ‘Das Leben der Anderen’), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Vanwege de lengte van de film is er halverwege een korte pauze en rekenen we een toeslag van € 1,50. 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×