Schrijfster Esther Gerritsen doet veel: ze schrijft boeken, toneelstukken, filmscenario’s en wekelijks een column in de Volkskrant en de VPRO-gids. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel ‘Bevoorrecht bewustzijn’, schreef in 2016 het Boekenweekgeschenk ‘Broer’ en schreef voor de verfilming van haar roman ‘Dorst’ zelf het scenario. Dat ze het soms wel erg druk heeft, komt omdat ze eigenlijk geen ‘nee’ kan zeggen, zoals ze begin dit jaar vertelde in een interview met Trouw.

Haar meest recente (zevende) boek is ‘De Trooster’, waarin een zeer gelovige conciërge van een klooster bevriend raakt met een foute politicus, die een tijdje in het klooster logeert. Het boek, waarin het geloof en het lijden van Jezus, een grote rol spelen, werd door Trouw geprezen als ‘kraakhelder in observaties van mens en gevoelens’. Esther Gerritsen komt uit een katholiek gezin en heeft, zoals ze zelf zegt, ‘nog altijd een kinderlijk hemelbeeld, als plek waar ze haar geliefden zal terugzien. Absurd misschien, maar ik verdraag de gedachte niet, dat mensen die doodgaan voorgoed verdwenen zijn’.

Programma
19.30- 20.30 uur Gesprek Esther Gerritsen met journaliste Cisca Dresselhuys
20.30- 21 uur Pauze met gelegenheid om haar boeken te kopen en te laten signeren
21.00 uur Vertoning van de keuzefilm: Colette in voorpremiere.

De keuzefilm van Esther Gerritsen wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,50 (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×