I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 6 april gesloten. Een deel van onze films kun je thuis kijken via onze online filmzaal Picl.

Digitale 4K-restauratie van het Britse kostuumdrama, naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van de film. Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven drama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. 

Emma Thompson speelt Margaret Schlegel, een vrouw uit de middenklasse die trouwt met de geremde weduwnaar en zakenman Henry (Anthony Hopkins). Henry is enorm ouderwets, maar Margaret een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt. Dit terwijl haar huwelijk een nogal bizar verstandsarrangement is. Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed – Margaret erft Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw – en klassentegenstellingen in het Edwardiaanse tijdperk. Dit stijlvolle, scherpe portret van Engeland rond 1910, waar een strenge standenmaatschappij en sociale afkomst de koers van een leven bepaalt, verzilverde drie Oscars, waaronder die voor Beste Actrice (Emma Thompson).

Modal Title

Any content could go in here.

×