‘Mijn leven is van mij’ is een intiem portret van de internationaal gevierde musicalster Pia Douwes. Ze is op een punt gekomen dat ze op zoek gaat naar een manier om te kunnen blijven voldoen aan de zware eisen die een leven aan de top nu eenmaal stelt. Is ze bereid de hoge tol te blijven betalen?

Al dertig jaar lang is Pia Douwes gericht op presteren. Compromisloos. “Dat is de enige manier om de top te bereiken, en om er te blijven.” Haar grote doorbraak beleefde ze in 1992 toen zij de titelrol kreeg in de musical ‘Elisabeth’ in Wenen en later ook in Nederland. Sindsdien is het lied ‘Mijn leven is van mij’ onlosmakelijk met haar verbonden. Daarna speelde ze continu iconische hoofdrollen in musicals zoals ‘Chicago’, ’Evita’, ‘Cats’, ‘Les Misérables’ en ‘Sunset Boulevard’. Ze trad op in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Japan en op Broadway en Westend. 

Geprezen voor haar werk en in elke rol die ze zich wenste zwierf ze voor de producties als een nomade over de wereld. Nu de nadagen van haar imposante carrière aanbreken wordt werken minder vanzelfsprekend en vraagt ook de zorg voor haar ouders op leeftijd haar aandacht. Documentairemaakster Emma Westermann volgt Pia Douwes gedurende een jaar op de voet in het vertrouwde bestaan dat de musicalster al dertig jaar perfect past: een goedlachse diva die, met een overvolle agenda, rennend van repetitie naar repetitie, het uiterste uit zichzelf haalt.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×