Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze beschikt over een extreem reukvermogen en is daardoor in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken. Zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura.

★★★★ NRC â˜…★★★ De Volkskrant â˜…★★★ AD â˜…★★★ Telegraaf â˜…★★★ Trouw

Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten. Haar hele bestaan blijkt op leugens gebaseerd. Nu moet ze kiezen of ze Vore’s schokkende waarheid zal accepteren.

‘Gräns’ is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix van regisseur Ali Abbasi en scenarist John Ajvide Lindqvist, de schrijver van ‘Let the Right One In’. De film won de Un Certain Regard Award op het filmfestival in Cannes 2018. ‘Gräns’ is ook de Zweedse inzending voor de Oscars 2019. 

★★★★ "Een van de meest originele, gedurfde en verontrustende films van het jaar" NRC
★★★★ "Dit uitmuntend opgebouwde portret balanceert kundig tussen liefdesdrama, monsterhorror en detective." de Volkskrant
★★★★ "Fascineert door de beide voortreffelijke hoofdvertolkers" AD
★★★★ "Een fantastisch juweeltje, dat dit jaar in Cannes zeer terecht werd gelauwerd" Telegraaf
★★★★ "Fascinerend hoe Abbasi horror met drama laat versmelten" Trouw
"Zoals dat in de beste genrefilms gebeurt, maakt Abbasi juist door een stapje afstand van de realiteit te nemen een veelzeggend werk over onze hedendaagse wereld." Parool 
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×