Hoera! Het filmtheater gaat weer open! Vanaf 4 juni zijn er weer films te zien op ons witte doek. Hoe gaat een bezoek eruit zien?

De Griekse tragikomedie ‘Pity’ vertelt het verhaal van een man die geniet van zijn misère. Het leven van deze bemiddelde advocaat wordt beheerst door zijn comateuze vrouw. Daardoor vragen mensen voortdurend naar haar welbevinden en overladen ze hem met troostende blikken en omhelzingen. Als zij onverwachts ontwaakt, komt daaraan een einde.

★★★★ NRC ★★★★ De Volkskrant ★★★★ VPRO Cinema

Dat is onverdraaglijk voor de man. Aan de ellende ontleent hij juist zijn identiteit en zonder medelijden voelt hij zich leeg. Hij is verslaafd geraakt aan de aandacht, de sympathie en het mededogen van anderen. Van buiten blijft hij beschaafd, maar zijn gemanipuleer om weer zielig gevonden te worden neemt ziekelijke vormen aan.

Regisseur Babis Makridis schreef het script van ‘Pity’ samen met Efthimis Filippou, co-auteur van o.a. de films ‘Dogtooth’, ‘The Lobster’ en ‘The Killing of a Sacred Deer’.

★★★★ “Een minimalistisch meesterwerk” NRC 
★★★★ “Pity is een prachtige, vileine studie van verdriet en hoe krampachtig we daar in de moderne maatschappij mee om gaan” De Volkskrant
★★★★ “Toepasselijk spartaans vormgegeven om de kijker niet enkel emotioneel maar vooral intellectueel te raken.” VPRO Cinema

Modal Title

Any content could go in here.

×