Ajatashatru Lavash Patel heeft zijn hele leven mensen voor de gek gehouden met zijn straatmagie en fakir-stunts in zijn vertrouwde buurtje in Mumbai. Wanneer hij besluit een reis te maken om zijn vader te vinden die hij nooit heeft gekend, wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur, met dank aan een IKEA-kast.

★★★★ "Een hartverwarmende ode aan de rijkdom vanverbeeldingskracht en de magie van het verhalen vertellen." De Telegraaf
★★★1/2 "Een echte feelgoodfilm waarin het moeilijk is om geen ontzettende sympathie te krijgen voor de uitstekend spelende en vriendelijke Dhanush." Filmvandaag.nl 
★★★ "Een feelgoodfilm over iemand die zijn bestemming vindt." NRC

We ontmoeten Aja Patel als een jonge jongen in de sloppenwijken van Mumbai, India. Zijn moeder is een hardwerkende wasvrouw die volhoudt dat Aja geen vader heeft. In de hoop rijk te worden, leert Aja allerlei goocheltrucs, perfectioneert hij zijn vaardigheden als fakir (of oplichter) en belandt hij zelfs in de gevangenis. Eenmaal opgegroeid, vliegt Aja gewapend met een paspoort, een vliegticket en een vals biljet van honderd euro naar Parijs.

De avontuurlijke film stipt op luchtige en satirische wijze hedendaagse grote problemen als migratie aan. Gebaseerd op de bestseller ‘De wonderbaarlijke reizen van de fakir die vastzat in een Ikea-kast’ van Romain Puértolas.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×