‘The Ancient Woods’ is een poëtische en atypische natuurfilm over de verschillende inwoners van een Litouws oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water.

★★★★ "Prachtig... Wat een verademing dat The Ancient Woods zijn publiek juist de beelden en geluiden laat interpreteren." De Volkskrant
★★★★ "Als vanzelf ontvouwt zich een kosmische overweldigende dimensie." NRC
★★★★ Een prachtige, observerende documentaire over een van de laatste oerbossen in Europa." Trouw


Zonder commentaar wordt het ongelooflijk rijke, bijna tastbare geluid van het bos in magistrale beelden vastgelegd. De film  neemt je mee op een eindeloze reis. Naar de wolvengrotten en het dichtbegroeide bos, naar het nest van de zwarte ooievaar hoog in de lucht, en het water in naar het onderwaterbos. Er wordt geduldig op allerlei dieren ingezoomd. Zo wordt in sneeuw die langzaam smelt een insect zichtbaar dat voorzichtig begint te bewegen en, steeds ongeduriger, wacht tot alle pootjes vrij zijn voordat het kan wegvliegen. De soms grootse, soms ingetogen portretjes zijn heel precies gefilmd, 's nachts en overdag.

‘The Ancient Woods’ is een film van bioloog/filmmaker Mindaugas Survila waaraan hij in totaal 10 jaar werkte. Een filmische hommage aan de Litouwse natuur die in eigen land een grote bioscoop-hit werd.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×