Een hartverwarmende film over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart. Van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet'!

Na afloop van de vertoning van vrijdag 23 november 19.15 uur zijn regisseurs Petra en Peter Lataster aanwezig voor een Q&A!

Zondag 25 november om 11.00 vertonen we ook nog eenmalig De Kinderen van Juf Kiet!

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in ‘Jij bent mijn vriend’ de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt.

‘Jij bent mijn vriend’ volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Een documentaire over de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

★★★★ "Het is opnieuw fascinerend om te zien hoe dicht de Latasters bij de belevingswereld van kinderen komen." Trouw

Modal Title

Any content could go in here.

×