De nieuwe film van de eigenzinnige regisseur Yorgos Lanthimos (‘The Lobster’, ‘The Killing of a Sacred Deer’). ‘The Favourite’ vertelt het waargebeurde verhaal over de Britse Queen Anne en de twee hofdames die om haar aandacht vechten. Olivia Colman won voor haar rol de Golden Globe én Oscar voor Beste Actrice!

VPRO Cinema (★★★★★) 'Alles in deze film klopt'
De Volkskrant (★★★★★) 'Verschrikkelijk grappig en oneindig tragisch'
NRC (★★★★) 'Een heerlijke vileine machtsstrijd'
The Guardian (★★★★) 'Colman, Weisz en Stone zijn alle drie uitstekend'

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. De emotioneel onevenwichtige koningin Anne (Olivia Colman, ‘Broadchurch’) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz, ‘The Mercy’, ‘The Lobster’) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en woede-uitbarstingen. De nieuwe dienares Abigail (Emma Stone, ‘La La Land’) dient zich aan en ziet haar kans schoon om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Sarah is onder de indruk van haar charme, totdat Abigail zich gaat ontfermen over de tragische koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

‘The Favourite’ ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar Olivia Colman de prijs voor beste actrice in de wacht sleepte. Het is de tweede keer dat regisseur Lanthimos samenwerkt met Oscarwinnares Rachel Weisz; eerder schitterde ze in ‘The Lobster’.

Modal Title

Any content could go in here.

×