Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film van regisseur Gaspar Noé (‘Irréversible’, ‘Enter the Void’) waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt.

★★★★ "Noé weet wat hij doet: hij tergt de kijker, opdat die gaat verlangen naar excessen." de Volkskrant:
★★★★ "Zelden is er in een film zo'n spetterende dans-show weggegeven" Trouw
★★★★ "Briljant geschoten koortsdroom" VPRO Cinema
★★★★ "Climax is cinema zonder genade." AD.nl:
★★★★ "Bijna hypnotiserende film, die uitdraait op een even zinderende als fascinerende bad trip" De Telegraaf
★★★★1/2 FilmTotaal ★★★★ NRC


1996. Een groep jonge dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. De repetitie is een onvergetelijke dans-performance, die wordt afgesloten met een feest. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. In de loop van de nacht verandert de sfeer drastisch en de dansers belanden onder invloed van de drug in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries.

Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt. De dansers schitteren als een eclectisch en hypnotiserend collectief. De manier waarop de camera naadloos samenwerkt met de fysieke expressie van de dansers is meeslepend. Een gesamtkunstwerk van Noé, zijn vaste cameraman Benoît Debie (‘Spring Breakers’) en choreografe Nina McNeely (‘Rihanna’, ‘Major Lazer’), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin).

‘Climax’ ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het filmfestival van Cannes in het programma Quinzaine des Réalisateurs en won daar de hoofdprijs.

Modal Title

Any content could go in here.

×