‘Mary Queen of Scots’ gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Met Saoirse Ronan (‘Lady Bird’) als Mary Stuart en Margot Robbie (‘I, Tonya’) als Elizabeth I. Wie wint de troon van Engeland?

Op haar zestiende werd Mary Stuart koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I.

De twee jonge koninginnen kijken met zowel angst als fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van de macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als de Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen. 

Modal Title

Any content could go in here.

×