“Elke week worden er tien kerken gesloten, en dat is denk ik een van de redenen dat er zoveel behoefte is aan coaching.” Aldus een van de vele sprekers in deze met distantie gemaakte, gedurfde en zeer vormvaste documentaire. De film brengt allerlei manieren van zelfontplooiing en op innerlijke groei en persoonlijke effectiviteit gerichte cursussen in beeld.

★★★★ "Een rondgang door het Nederlandse coachingcircuit die tot nadenken stemt." NRC
★★★★ "Een film om rustig van te worden." Trouw
★★★★ "Een intrigerende spiegel en een subliem tijdsdocument van Nederland tegelijk." de Volkskrant
"Een fascinerende documentaire." Het Parool 

We zijn onder meer aanwezig bij therapiesessies met dieren, zoals varkensmassage en leiderschapstraining met paarden, bij een presentatie over geluk voor basisschoolleerlingen, een cursus ‘omgaan met spanning en agressie’ bij de afdeling Handhaving & Toezicht en bij een vlogger die met behulp van zachte, ontspannende geluiden haar gestreste volgers tot rust probeert te brengen.

Of de overvloed aan trainingen, mindfulnessprogramma’s en cursussen ergens symbool voor staat wordt aan ons overgelaten: de camera blijft bewust op afstand, net buiten de groep. ‘Nu verandert er langzaam iets’ is dan ook vooral een filmische observatie van de hedendaagse zoektocht naar persoonlijke groei en zingeving.

Modal Title

Any content could go in here.

×