‘Hilversum in Gesprek’ begint het nieuwe jaar met een optreden van schrijfster/psychoanalytica Anna Enquist.

Anna Enquist ( pseudoniem van Christa Widlund- Broer) groeide op in Delft en studeerde daar klinische psychologie. Vervolgens studeerde ze piano aan het Haags conservatorium met bijvak cello. Later keerde ze terug naar de psychologie, studeerde psychoanalyse en begon in 1987 haar praktijk als psychoanalytica. Tegelijkertijd stopte ze met haar muzikale carrière.

Ze debuteerde pas op latere leeftijd als schrijfster, eerst als dichteres en in 1994 als romanschrijfster met het boek ‘Het meesterstuk’. Ze is een fervent voetballiefhebster en schrijft daarover in het blad Hard Gras. Vanaf 2014 was zij twee jaar stadsdichter van Amsterdam.

Programma:
19.30-20.30 uur Gesprek Anna Enquist met journaliste Cisca Dresselhuys
20.30-21.00 uur Pauze
21.00 uur Vertoning van de keuzefilm Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.


Auteursportret Anna Enquist door Bert Nienhuis.

Modal Title

Any content could go in here.

×