‘Can You Ever Forgive Me?’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf (en kattenvrouwtje) Lee Israel (Melissa McCarthy). Zij verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgallen.

Als Lee eind jaren 80 commercieel niet meer interessant is en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, wordt het erg lastig om de huur van haar appartement in Manhattan te betalen. Niets in haar leven lijkt nog goed te lopen. Als ze op een authentieke brief van de comedienne en zangeres Fanny Brice stuit en ze die voor veel geld weet te verkopen aan een pandjeshuis, krijgt Lee een idee. Mede opgehitst door haar loyale vriend Jack (Richard E. Grant) besluit ze haar schrijftalent te gebruiken om brieven te vervalsen. Ze verkoopt ze als brieven die geschreven zijn door gerespecteerde acteurs en schrijvers. De brieven leveren haar bergen met geld op, totdat de kopers erachter komen dat ze nep zijn.

De film – een bewerking van de memoires ‘Can You Ever Forgive Me?’ van Lee Israel – werd genomineerd voor twee Golden Globes, waaronder Beste Actrice (Drama) en Beste Mannelijke Bijrol. Van Regisseur Marielle Heller vertoonden we eerder haar veelbekroonde en hooggewaardeerde debuut ‘The Diary of a Teenage Girl’.

Modal Title

Any content could go in here.

×