De nieuwe film van de Franse regisseur Olivier Assayas (‘Clouds of Sils Maria’, Personal Shopper’). Een satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs. Met o.a. Juliette Binoche.

★★★★ 'Als kijker geniet je van het plezier waarmee acteurs hun scherpe dialogen opdienen' De Volkskrant
'De schoonheid van van Doubles vies zit in de onderlinge dynamiek van de personages' Het Parool
★★★★ Trouw ★★★½ 'Slim, komisch en vooral erg Frans' De Telegraaf


De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel, een van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen.

‘Doubles Vies’ ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan ‘Rendez-vouz’, een film die de doorbraak betekende voor actrice Juliette Binoche. Sindsdien werkten de twee samen aan ‘Summer Hours’ en ‘Clouds of Sils Maria’ en nu: ‘Doubles Vies’.

Modal Title

Any content could go in here.

×