‘Woman at War’ is een heerlijke feelgood film over vijftiger Halla, die de oorlog verklaart aan de lokale aluminiumindustrie. De prachtige IJslandse hooglanden zijn de setting van deze film.

★★★★ "Erg onderhoudend en prachtig gefilmd. De toon is knap getroffen: het absurdisme staat ontroering en diepgang niet in de weg." VPROgids
★★★★ "Een fijne feelgood-film" De Telegraaf 
★★★★ "Woman at War is een geëngageerd eco-avontuur" NRC Handelsblad
★★★★ "Geestige en soms zelfs ronduit bizarre scènes, in oogstrelende landschappen." Algemeen Dagblad
★★★ "Erlingsson bewijst opnieuw zijn talent voor gortdroog, poëtisch absurdisme." De Volkskrant 


De vijftigjarige Halla leidt een ogenschijnlijk rustig leven in de IJslandse natuur, maar heeft een ambitieuze missie als milieuactiviste. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden waar ze zoveel van houdt, te beschermen. In haar eentje zorgt ze ervoor dat de onderhandelingen tussen de IJslandse regering en een corporatie met plannen om een aluminiumsmelterij in IJsland neer te zetten worden gesaboteerd.

Op het moment dat ze bezig is om voorbereidingen te treffen voor haar grootste en meest gedurfde sabotage-operatie, krijgt ze een brief waarin haar aanvraag om een kind te adopteren wordt ingewilligd. Maar voordat ze het weeskind in Oekraïne gaat ophalen besluit ze om de lokale aluminiumindustrie de genadeklap te geven. En dat blijft niet zonder gevolgen.
 

Modal Title

Any content could go in here.

×