In samenwerking met onze buren Presto Coffee & More organiseren we maandelijks een filmontbijt! Een heerlijk ontbijtje met daarna een voorpremiere. Op zondag 6 januari vertonen we 'Werk ohne Autor': de nieuwe film van de maker van 'Das Leben der Anderen', en dé grote publieksfavoriet van Filmfestival Hilversum.

Beter kan de zondag niet beginnen! We serveren een heerlijk ontbijt met een klein broodje croissantje, kaas, rucola, jam en roomboter, bio yoghurt met granola en vers fruit, verse jus en koffie of thee naar keuze. Daarna vertonen we ‘Werk ohne Autor’ in voorpremière.

Vanwege de lengte van de film is er halverwege een korte pauze van ongeveer 15 minuten.

De prijs voor de film en het ontbijt is slechts € 17,50. Het ontbijt staat klaar vanaf 10.30 uur en de film start om 11.30 uur.

Voor deze voorstelling zijn alleen kaartjes inclusief ontbijt te koop. (Cineville is helaas niet geldig.)

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende ‘Das Leben der Anderen’, is terug en tekent nu voor de regie van ‘Werk Ohne Autor’, welke onlangs zijn wereldpremière beleefde op het Filmfestival van Venetië. In de hoofdrollen schitteren de Duitse sterren Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch. 

Kurt (Tom Schilling, ‘Unsere Mütter, unsere Väter’, ‘Oh Boy’) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die onder Hitlers regime plaatsvinden raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante kampt met een psychische aandoening en valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Na de oorlog belandt hij op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. 

Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, professor Seeband (Sebastian Koch, ‘Das Leben der Anderen’), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Modal Title

Any content could go in here.

×