Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen, ‘Captain Fantastic’) en een concertpianist (Mahershala Ali, ‘Moonlight’) die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. ‘Green Book’ was de winnaar van de publieksprijs op het filmfestival van Toronto, is genomineerd voor vijf Golden Globes en wordt gezien als grote kanshebber op een Oscar.

Wanneer de zwarte pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheid en een flinke dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Zo ontstaat er een bijzondere vriendschap. 

Film & Food
‘Green Book’ gaat 31 januari officieel uit in Nederland, maar is maandag 21 januari alvast bij ons in voorpremière te zien in combinatie met een heerlijke maaltijd tijdens onze Film & Food special. 

De prijs voor de film, het eten en twee drankjes is slechts € 26,50. Het eten wordt geserveerd tussen 18.30 en 19.30 uur. Schuif aan wanneer je wilt. De film start om 20.30 uur.

Voor deze voorstelling zijn alleen kaartjes inclusief maaltijd te koop. (Cineville is helaas niet geldig.)

Modal Title

Any content could go in here.

×