Benefietfilmvoorstelling Soroptimistclub Hilversum e.o. voor School for Justice, met een voorpremière van 'Green Book' op zondag 20 januari. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen, ‘Captain Fantastic’) en een concertpianist (Mahershala Ali, ‘Moonlight’) die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Soroptimistclub Hilversum e.o. zamelt dit jaar geld in voor een baanbrekend project van Free a Girl in India, namelijk het project School for Justice. Ook de opbrengst van deze bijzondere filmochtend gaat naar dit project.

Kaarten kosten 17,50 euro inclusief koffie met heerlijke taart. 


Wanneer de zwarte pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheid en een flinke dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Zo ontstaat er een bijzondere vriendschap. 

‘Green Book’ was de winnaar van de publieksprijs op het filmfestival van Toronto.

Modal Title

Any content could go in here.

×