‘Dirty God’ – de nieuwste film van regisseur Sacha Polak (‘Hemel’, ‘Zurich’) - vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in hedendaags Londen. Een moedig portret van een sterke vrouw met enorme veerkracht en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

★★★★ ‘Vicky Knight is een troef: een volkomen overtuigende debuutrol’ deVolkskrant
★★★★ ‘Dirty God is on-Nederlands sterk’ Urgent thema op persoonlijke manier verteld’ Nederlands Dagblad
★★★★ ‘Dirty God gaat geen confrontatie uit de weg’ Trouw
‘Geweldig debuterende Vicky Knight’ Het Parool
★★★★ VPRO Cinema ★★★★ De Telegraaf


Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden.

Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. ‘Dirty God’ is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die als debuterend actrice indruk maakt. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

‘Dirty God’ had de eer het Internationaal Film Festival Rotterdam te openen en werd zelfs genomineerd voor het Sundance Film Festival. Het was voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie wist door te dringen.

Modal Title

Any content could go in here.

×