De Slowaakse Peter komt uit een middenklasse gezin en heeft een goed leven. Toch maakt hij zich zorgen over te toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Ze rekruteren Slovaakse tieners onder het toeziend oog van de regering.  

Let op: Engels ondertiteld

Te zien in het kader van Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma i.s.m. Amnesty International. Iedere tweede dinsdag om 20.15 uur vertoont Filmtheater Hilversum een film waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. De film wordt ingeleid en nabesproken door Nikki Sterkenburg. 

Nikki Sterkenburg promoveert aan de Universiteit Leiden op beweegredenen van radicaal- en extreemrechtse activisten in Nederland. Daarnaast werkt ze als journalist en won ze in 2017 de Mercur voor Tijdschriftreportage van het Jaar over alt-right in Nederland. Sterkenburg schreef in de periode 2013-2018 veel over radicalisering, extremisme en terrorisme voor Elsevier Weekblad. In 2015 verscheen 'Ongeloofwaardig. Hoe ik mezelf radicaliseerde en daarvan terugkwam', dat ze met ex-jihadist Dennis Honing schreef.

Modal Title

Any content could go in here.

×