Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Steven Spielbergs meesterwerk Schindler’s List voor het eerst in Nederland te zien was. Het drama werd in dat jaar één van de best bezochte films en wordt gezien als één van de beste en indrukwekkendste films over de Tweede Wereldoorlog. Schindler’s List werd bekroond met maar liefst 7 Oscars waaronder Beste Film en Beste Regie.

Te zien op zondag 5 mei om 11.00 uur.

Steven Spielbergs krachtige meesterwerk Schindler’s List is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders. Het is de triomf van één man van onuitwisbare betekenis en het drama van diegene die, dankzij zijn tussenkomst, een van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden.

Schindler’s List werd 25 jaar geleden genomineerd voor 12 Academy Awards® en won er uiteindelijk zeven, waaronder Beste Film, Beste Regisseur (Steven Spielberg) en Beste Script (bewerkt). Zowel Neeson (Oskar Schindler) als Ralph Fiennes, die de sadistische nazi-commandant Amon Göth speelt, werden genomineerd voor een Academy Award®.Vanaf 27 januari (Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) keert Schindler’s List terug in de Nederlandse bioscopen.Verder met onder anderen: Ben Kingsley, Caroline Goodall en Jonathan Sagall. Geregisseerd door Steven Spielberg (Saving Private Ryan, Jurassic Park en E.T. the Extra-Terrestrial).

Vanwege de lengte van de film is er halverwege een korte pauze en rekenen we een toeslag van € 1,50. 

Speeltijden & tickets

Zondag 5 mei

Modal Title

Any content could go in here.

×