Fraai geconstrueerd en intens drama over een dominee (een indrukwekkende Ethan Hawke) en zijn wanhopige pogingen het goede te doen in een wereld vol hypocrisie.

Op dinsdag 12 maart te zien in het kader van Film & Religie. De film wordt ingeleid door Ds. Heleen Weimar (Regenboogkerk).

Toller, oud-pastor in het leger, is predikant van een First Reformed Church in New York. Hij lijdt onder de dood van zijn in Irak om het leven gekomen zoon. Mary (Amanda Seyfried), een kerklid, roept de hulp van Toller in. Zij maakt zich zorgen over haar man, een milieuactivist die zich schuldig voelt en daarom geen kind op de wereld wil zetten. Toller ontdekt dat er verdachte zaken spelen in zijn kerk, die banden onderhoudt met onethische bedrijven.

Paul Schrader (scenarist van ‘Taxi Driver’ en regisseur van ‘Affliction’) keert terug naar het onderwerp dat hij zo goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd. Maar deze intelligente, gewaagde thriller is meer dan een terugblik. Hij blijkt één van de meest diepzinnige werken uit zijn carrière.

Modal Title

Any content could go in here.

×