Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars-Joodse gevangene in het concentratiekamp, en lid van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi’s te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen.

Te zien in het kader van Film & Religie. De film wordt ingeleid door Ds. Jurjen Zeilstra (Regenboogkerk).

Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje redden van de vlammen van het crematorium, en een rabbi vinden om zijn zoontje een joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem toch nog de laatste eer te kunnen bewijzen. Maar hiermee zet hij behalve zijn eigen leven ook dat van zijn collega’s op het spel.

De bijzondere cinematografische manier van filmen van regisseur Nemes - gedurende de film richt Nemes zijn camera blijvend op het gezicht en de rug van Saul – maakt ‘Son of Saul’ tot een uiterst intense  filmervaring die je niet snel zult vergeten.

★★★★★
De Filmkrant Grensverleggend meesterwerk ★★★★★ de Volkskrant ★★★★★ Het Parool ★★★★★ Elsevier ★★★★★ Algemeen Dagblad

Modal Title

Any content could go in here.

×