Jan Brokken (1949) werd geboren in Leiden, niet lang na de terugkeer van zijn ouders uit toenmalig Nederlands-Indië. Zijn vader, een theoloog, had daar wetenschappelijk onderzoek gedaan. Na terugkomst in Nederland werd hij dominee in het Zuid-Hollandse dorp Rhoon, het decor van Brokkens romans ‘De provincie’, ‘Mijn kleine waanzin’ en ‘De vergelding’. Na een studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht en de universiteit van Bordeaux begon hij zijn loopbaan als journalist bij Trouw en weekblad de Haagse Post. In Bordeaux trouwde hij met Marie-Claude Hamonic, een van de redenen dat Frankrijk zijn tweede vaderland werd. Hij woont nog steeds afwisselend in Amsterdam en Frankrijk. In de loop van veertig jaar schreef hij een groot aantal boeken, zowel non-fictie, een mengeling van fictie en non-fictie en volledige fictie.

Zijn bekendste boeken zijn: ’De provincie’ (verfilmd met o.a. Pierre Bokma en Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrollen), ‘Mijn kleine waanzin’, ‘De vergelding’, ‘In het huis van de dichter’(over zijn vriendschap met de jong gestorven pianist Youri Egorov) en ‘Baltische zielen’. Brokken werd onderscheiden met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de ICODO-prijs. Zijn meest recente boek ‘De rechtvaardigen’ (over Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Litouwen die in de Tweede Wereldoorlog duizenden joden het leven gered heeft) beleefde inmiddels vier drukken en stond wekenlang in de Top Zestig van de CPNB.

Programma dinsdag 19 maart:
19.30 - 20.30 uur Gesprek Jan Brokken met journaliste Cisca Dresselhuys
20.30 - 21.00 uur Pauze met gelegenheid tot het kopen en signering van Brokkens boeken
21.00 uur Vertoning van de keuzefilm Bankier van het Verzet

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×