Een nieuw, meeslepend oorlogsdrama van regisseur Sam Mendes (‘American Beauty’, ‘Revolutionary Road’, ‘Skyfall’), waarin twee jonge Britse soldaten op een onmogelijke missie worden gestuurd. Gezien als grote Oscarfavoriet met maar liefst 10 nominaties en bekroond met twee Golden Globes: beste dramafilm en beste regisseur!

★★★★★ 'Zeldzaam beklemmende spanning' VPRO Cinema 
★★★★ 'Virtuoze ervaring die je niet graag mist' NRC                                         
★★★★ 'Dompelt je volledig onder in de wereld WOI' de Volkskrant 
★★★★★ 'a single-shot masterpiece' The Guardian


Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze via vijandelijk terrein een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke Duitse aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake's eigen broer.

Regisseur Sam Mendes en cameraman Roger Deakins (‘No Country for Old Men’, ‘Blade Runner 2049’ en ‘The Shawshank Redemption’) besloten '1917' te schieten als één gecontinueerd shot zonder (zichtbare) edits om zo de kijker geen moment rust te geven. Vanaf het eerste tot het laatste frame blijft de camera bij de twee jonge Britse soldaten. Dezelfde techniek gebruikte Alejandro González Iñárritu in zijn veelbekroonde ‘Birdman’. Als kijker voelt het alsof je erbij bent en Mendes' keuze om relatief onbekende acteurs in de hoofdrollen te plaatsen draagt alleen maar aan het gevoel van angst en onzekerheid bij. In de bijrollen zien we bekende acteurs als Colin Firth en Benedict Cumberbatch. De Britse krant The Guardian noemt ‘1917’ een meesterwerk en geeft alvast vijf sterren.

Modal Title

Any content could go in here.

×