‘Dolor y gloria’ is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (‘Los Abrazon Rotos’, ‘Volver’), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Penélope Cruz en Antonio Banderas.

★★★★★ 'Glorieus' 'Verbluffend mooie film' NRC Handelsblad
★★★★ ‘Een van Antonio Banderas’ beste rollen ooit’ Trouw
★★★★ ‘Schoonheid in ieder beeld’de Volkskrant 
★★★★ Schitterend vertolkt door Banderas in misschien wel zijn beste rol ooit’ Algemeen Dagblad


Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de vroegere successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarmee het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnend regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. ‘Dolor y gloria’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na ‘Los Amantes Pasajeros’ (2013) is ‘Dolor y gloria’ de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

Ook vertonen we in september in een mini-retro Almodóvars: ‘Todo Sobre Mi Madre [All About My Mother]’, ‘Hable Con Ella’ en ‘Volver’.

Modal Title

Any content could go in here.

×