Mensen, die denken dat zij geen oordelen en vooroordelen hebben, vergissen zich vreselijk, stelt prof. dr. Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie in Groningen, in haar nieuwe boek 'De zeven zintuigen'. 'Onbevangen in het leven staan kan niet, dat hoeft niet erg te zijn, zolang je je daar maar van bewust bent' is haar overtuiging. Iedereen kan zich erin trainen, die (voor)oordelen te veranderen.

Iris Sommer ( 1970) studeerde geneeskunde in Amsterdam en Maastricht en promoveerde op beeldvorming over schizofrenie. Een paar jaar geleden schreef zij de bestseller ‘Haperende hersenen’, over de behandeling en de preventie van allerlei hersenaandoeningen, van de ziekte van Parkinson tot alzheimer, van MS tot dwangneuroses. Het doel van haar huidige onderzoekswerk in Groningen, waarvoor zij onlangs een grote subsidie ontving,  is het vinden van nieuwe behandelingen voor patiënten met schizofrenie, psychoses en andere ernstige hersenziekten. 

Programma:
19.30 -20.30 uur Gesprek met journaliste Cisca Dresselhuys
20.30 – 21 uur Pauze, met gelegenheid tot het kopen en laten signeren van Sommers boeken
21.00 uur Vertoning van de keuzefilm Dancer in the Dark van Lars von Trier

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×