Rockford, Illinois, ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt – een gebied met zware industrie in de VS. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede. Drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire!

Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Daarmee legt hij ook vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby's en bedenken wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

★★★★★ "Een slim opgebouwd, voortreffelijk portret" "Een juweel van een documentaire" De Volkskrant
★★★★★ "Een zowel ontroerende als diepgravende film, die veel stof tot nadenken biedt." NRC 
★★★★ Trouw ★★★★ "Een aangenaam verrassend, intiem semi-egodocument" VPRO Cinema


De regisseur breekt zo'n beetje alle wetten van het documentairefilmen. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. ‘Minding the Gap’ wordt op een zeker moment zelfs onvervalste therapie: de maker verwerkt de mishandeling door zijn vader en waarschuwt vriend Zack dat hij terecht dreigt te komen in  een zelfde vicieuze cirkel van alcoholisme en geweld. Maar Liu komt met deze stijlbreuk glansrijk weg. Alles aan deze film is namelijk authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden.

Modal Title

Any content could go in here.

×