‘Eighth Grade’ is een ode aan de onuitputtelijke teen spirit van een dertienjarige en het regiedebuut van de jonge comedian Bo Burnham.

De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt ze maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan bij de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes,  populaire pestkoppen, ongewenste avances en een vader die er helemaal niks van begrijpt.

Na de première tijdens het Sundance Film Festival, waar ‘Eighth Grade’ de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk zijn om naar te kijken, maar waar je al helemaal niet van wilt wegkijken.

Modal Title

Any content could go in here.

×