‘Bankier van het Verzet’ is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. Bekroond met vijf Gouden Kalveren: voor beste film, beste acteur (Jacob Derwig), beste vrouwelijke bijrol en beste production design. Ook kreeg de film de Gouden Kalf van het publiek.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Te zien na Hilversum in Gesprek met Jan Brokken op dinsdag 19 maart.

Als je ook naar Hilversum in Gesprek gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje voor 'Bankier van het Verzet' en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50 (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek').

Modal Title

Any content could go in here.

×