Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft columns voor De Groene Amsterdammer, waarin hij wekelijks schrijft over economie. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 stelde hij zich namens de Partij voor de Dieren verkiesbaar voor de Tweede Kamer.

Engelen schreef onder meer de boeken ‘Het bange Nederland’ (2008) en ‘Een ongeluk in slowmotion’ (2012). Dit laatstgenoemde boek is een weerslag van zijn Groene-columns en het verslag van de veelkoppige financiële crisis.

Samen met Marianne Thieme schreef Engelen zijn meest recente boek ‘De kanarie in de kolenmijn’ (2016), waarin ze waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen. Ze pleiten voor een radicale koerswijziging; Engelen vanuit economisch perspectief, Thieme vanuit ecologisch oogpunt. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Plan B is onontkoombaar.

Hoogleraar Arjo Klamer gaat met hem in gesprek.

Programma:
19.30-20.30 uur Gesprek Ewald Engelen met Arjo Klamer
20.30-21.00 uur Pauze
21.00 uur Vertoning keuzefilm The Founder

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×