'God Only Knows' is een feest van herkenning en gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Topacteurs Monic Hendrickx (‘Penoza’), Elsie de Brauw (‘Tonio’) en Marcel Musters (‘Lucia de B.’, ‘Gooische Vrouwen’) spelen de hoofdrollen in deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong.

★★★★ 'Pijnlijk, meeslepend en herkenbaar' de Volkskrant
★★★★ 'Een film met een echt hart' NRC
★★★★ 'Voortreffelijke acteurs' 'Pijnlijk realistisch familieportret' VPRO Cinema

Doris en Hannah, twee totaal verschillende zussen bekommeren zich op elk hun eigen manier om hun broer Thomas die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan als de zussen voor hun broer moeten zorgen. Maar over dat zorgen hebben ze niet dezelfde opvatting. Zo schiet Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Maar hun jongere zus Hannah, die flink aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

Terwijl ze naar buiten toe proberen om een zinvol leven te leiden laten ze voor elkaar alle decorum vallen, zoals alleen broers, zussen of geliefden dat kunnen doen. ‘Mijke de Jongs vorige film ‘Layla M.’ was in 2017 de Nederlandse Oscar inzending voor beste buitenlandse film.

Modal Title

Any content could go in here.

×