Een horror deluxe van Darren Aronofsky ('The Wrestler', 'Requiem for a Dream'). Met een indrukwekkende rol van Natalie Portman als breekbare ballerina op ramkoers richting waanzin.

Nina (Natalie Portman) is een even talentvolle als onzekere ballerina van een prestigieus balletgezelschap in New York. Alles in haar leven draait om dans. Ze woont nog bij haar moeder (zelf ooit ook een ballerina), laat feestjes links liggen en heeft al helemaal geen tijd voor een spannend liefdesleven.

Wanneer de artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) van haar gezelschap besluit de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) te vervangen voor de eerste productie van het nieuwe seizoen, Het Zwanenmeer, is Nina zijn eerste keuze. Het Zwanenmeer heeft een danseres nodig die zowel onschuldig en elegant (de witte zwaan), als sensueel en gevaarlijk (de zwarte zwaan) kan dansen. Terwijl de rol van witte zwaan Nina op het lijf is geschreven, kost het losbandige karakter van de zwarte zwaan haar te veel moeite. Langzaam wordt de rol een obsessie.

Modal Title

Any content could go in here.

×