Woensdag 12 juni is Clairy Polak te gast bij Hilversum in Gespek over haar romandebuut.    

Clairy Polak (1956) is journalist en radio- en televisiepresentator, vooral bekend van programma’s als NOVA, Buitenhof en Het Filosofisch Kwintet. Maar sedert deze maand is ze ook romanschrijfster. Haar debuut ‘Voorbij, voorbij’ gaat over het echtpaar Leo en Judith, waarvan de man de ziekte van alzheimer krijgt. Daardoor raken zowel Leo als Judith in grote verwarring. Leo’s verleden lijkt totaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw in te vullen en vorm te geven. Met de moed der wanhoop en flink wat zelfspot tracht ze het hoofd boven water te houden. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen geeft ze Leo’s leven weer wat diepte, waarmee ze een basis legt om te kunnen doorgaan.

Dit boek is deels autobiografisch, omdat Clairy’s man al jaren aan alzheimer lijdt en in een instelling woont. 

Programma
19.30- 20.30 uur Gesprek tussen Clairy Polak en Cisca Dresselhuys
20.30- 21.00 uur Pauze met gelegenheid tot het kopen en laten signeren van Polaks boek
21.00 uur Vertoning van de keuzefilm van Clairy Polak: Amour van Michael Haneke

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 8,-. Als je ook naar de film gaat, krijg je twee euro korting op het filmkaartje en betaal je voor het gesprek + keuzefilm slechts € 15,50. (kies bij het online bestelproces voor de kaart 'In combinatie met Hilversum in Gesprek'). Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Modal Title

Any content could go in here.

×