Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken.

★★★★ 'Inspirerend en onthutsend tegelijk' VPRO Cinema 
★★★★ 'Rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers' de Volkskrant

De drie zijn met stomheid geslagen als duidelijk wordt hoeveel slachtoffers er zijn en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk bekend was en is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal de levens van de mannen voorgoed veranderen.

‘Grâce à Dieu’, de nieuwste film van de Franse veelfilmer François Ozon (‘L’Amant Double’, ‘Frantz’, ‘8 Femmes’), zorgde in thuisland Frankrijk voor de nodige controverse. In deze film, op het Filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer voor Beste Film, vertelt Ozon het verhaal van Bernard Preynat, een priester die ervan beschuldigd wordt talloze jongens seksueel te hebben misbruikt. Later dit jaar moet hij voor de rechtbank verschijnen. Preynat ontkent, zegt onschuldig te zijn en probeerde tevergeefs de release van deze film tegen te houden tot na zijn proces.

Modal Title

Any content could go in here.

×