Een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Een absolute eyeopener, en een hommage aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

★★★★ "Varken Emma en hond Todd, ze veroveren moeiteloos je hart" "Een vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur" Trouw
★★★★ VPRO Cinema ★★★★1/2 Filmtotaal.nl


Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly is culinair recensent en chef-kok en droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Hun nieuwe huisgenoot, de innemende hond Todd, geeft hen een duwtje in de goede richting en ze besluiten hun wens te realiseren. Met de hulp van investeerders schaffen ze een stuk grond aan buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. John en Molly worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

Deze documentaire zit vol met adembenemende beelden van flora en fauna. En Emma, het varken, zal je hart stelen. ‘The Biggest Little Farm’ is een hoopvol sprookje over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

Modal Title

Any content could go in here.

×