Een geweldige Spaanse animatiefilm over de beroemde surrealistische filmmaker Luis Buñuel (1900-1983) en een cruciaal moment in zijn carrière. Een fantastische vertelling, de meester van het surrealisme waardig.

★★★★★ "Animatie blijkt een uitstekende vorm om dit verhaal te vertellen." Trouw 
★★★★ "Mooi geanimeerd, opzienbarend en heel informatief" VPRO Cinema


Luis Buñuel wordt met het maken van de documentaire ‘Las Hurdes’ (1933, ‘Land Zonder Brood’) over het armste gebied van Spanje volwassen als mens en kunstenaar. Hij zet in de film de waarheid op expressionistische wijze naar zijn hand, maar leert ook dat hij met zijn talent iets kan betekenen voor andere mensen. Na het enorme schandaal dat de film ‘L’Age d’Or’ - door Buñuel samen met Salvador Dalí gemaakt - in 1930 veroorzaakte, raakte hij in een persoonlijke en financiële crisis. Niemand wilde meer een film van hem financieren. Totdat een goede vriend de loterij won en samen met hem besloot om de documentaire ‘Las Hurdes’ te maken over de extreem arme streek Extremadura. De bewoners woonden er in hartverscheurend middeleeuwse omstandigheden in een labyrint van piepkleine hutjes.

In ‘Buñuel in the labyrinth of the turtles’ verbeeldt regisseur Salvador Simó hoe de originele zwartwitbeelden van ‘Las Hurdes’ tot stand kwamen. Zijn kleurrijke animatie krijgt een bijna zelfde surrealistische lading als de films waar Buñuel zo beroemd om zou worden. Een roerende en meeslepende aanrader over kunstenaarschap, vriendschap en het ergens voor blijven gaan.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×