I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

'Diego Maradona' is de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy'). Een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

★★★★ ‘Geweldige documentaire’ ‘Zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden’ de Volkskrant
★★★★ ‘Fascinerend en ijzingwekkend tegelijk, ook voor wie niets met voetbal heeft’ De Telegraaf
★★★★ ‘Een meeslepend, epos-achtig portret’ Trouw


Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had werd Maradona groter dan God.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire 'Senna', over het leven en de tragische dood van de Braziliaanse Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor 'Amy', over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film 'Diego Maradona' kreeg hij Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Modal Title

Any content could go in here.

×