Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, vanaf de aanvang tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.

★★★ 'Geestig portret van Bulgaarse kunstenaar' De Volkskrant
★★★ 'Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld' NRC

In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek, en met de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Al deze ontwikkelingen zijn gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid de toeschouwer.

De energieke en liefdevolle documentaire is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Eind mei werd bekend dat de wereldberoemde kunstenaar Christo op 84-jarige leeftijd is overleden in New York. De Bulgaar was met name bekend van het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn. Zijn laatste grote project was The Floating Piers.
sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×