De documentaire Mantra: Sounds into Silence neemt je mee op een muzikale reis rond de wereld. We ontmoeten we allerlei mensen van diverse achtergronden, variërend van Tibetaanse monniken, hip-hop muzikanten en gevangenen, die verslag doen van de blijvende positieve effecten die het Kirtan-zingen (mantra's) heeft op hun gevoelsleven. Ook zien we dat er neurologisch steeds meer bewijzen komen van de meetbare positieve invloeden van meditatie en chanting. 

Speciale vertoning op zondag 21 april 14.30 uur. Na afloop van de documentaire 'Mantra, Sounds into Silence', hebben wij de Indiase Kirtan zanger Dhroeh Nankoe* te gast. Hij neemt je mee in de wereld van de klassieke- en licht klassieke Indiase muziek en zal ook enkele mantra’s ten gehore brengen. Dhroeh Nankoe is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Eerder stond hij op het podium van Filmfestival Cannes, The Love Parade en Pinkpop met Bløf.

Regisseur Georgia Wyss legde met art director Wari Om prachtige opnames van optredens vast van bekende Kirtan artiesten als Deva Premal & Miten met Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttai, MC Yogi en Dave Stringer. Een bewogen portret van de Kirtan, waarbij we door het zingen van deze mantra's samen innerlijke vrede en harmonie vinden.

*Behalve zanger en componist van klassieke Indiase muziek, is Dhroeh Nankoe mantra-zanger in binnen- en buitenland. Met zijn stem en harmonium neemt hij je mee op een bijzondere meditatieve reis naar geluk.

Speeltijden & tickets

Zondag 21 april

Modal Title

Any content could go in here.

×