Intiem portret van de gelauwerde neo-soul-artiest D'Angelo. Met twee albums op zijn naam verdween hij na het jaar 2000 van de radar, tot hij in 2014 onverwacht terugkeerde. Wie is hij, wat beweegt hem?

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah uit 2014. De jaren ervoor ging de soulmuzikant door een moeilijke periode, waardoor hij meer dan een decennium uit het openbaar verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.

Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt er, via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia - waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders - de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie dat toevallig ook een wereldster is...

Modal Title

Any content could go in here.

×