Diep-melancholisch drama over vier mensen die gebukt gaan onder de economische crisis in een voormalige industriestad in het noorden van China. Een intiem en empathisch portret van menselijk lijden.

In deze vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop, die zich afspeelt in de loop van één enkele dag, maken we kennis met Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft die op internet terecht komt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel. Ze verlangen er allemaal naar de afgelegen stad Mazhouli te bezoeken, waar volgens een legende een olifant roerloos op één plek schijnt te zitten, zijn ogen sluitend voor de waanzin van alledag.

Hoewel de nadruk vooral ligt op de identiteit van de personages laat de film er geen twijfel over bestaan dat hun emotionele problemen en nihilistische vooruitzichten direct of indirect worden veroorzaakt door de economische depressie van de stad. ‘An Elephant Sitting Still’ won de Fipresci Prijs op het Berlinale Film Festival en is door filmcritici meteen ontvangen als een meesterwerk. 

Vanwege de lengte van de film is er halverwege een korte pauze en rekenen we een toeslag van € 1,50.

Modal Title

Any content could go in here.

×