Een spectaculaire herbeleving van de eerste maanlanding, vijftig jaar na deze historische gebeurtenis, vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond.

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de  Apollo-11 missie haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Dit onvergetelijke moment is met deze indrukwekkende documentaire opnieuw te beleven. Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in de bioscoop meegevoerd naar deze historische gebeurtenis.

Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames neemt ‘Apollo 11’ je mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Zij daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Michael Collins achterbleef in het rond de maan cirkelende ruimtevaartuig Columbia. De film is een spectaculaire herbeleving van die gedenkwaardige uren in juli 1969, gezien vanuit de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong naar de toekomst maakte.

'Apollo 11' won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

Speeltijden & tickets

Morgen
Donderdag 27 juni
Vrijdag 28 juni
Zaterdag 29 juni
Zondag 30 juni
Maandag 1 juli
Dinsdag 2 juli
Woensdag 3 juli
Donderdag 4 juli
Vrijdag 5 juli
Zaterdag 6 juli
Zondag 7 juli
Maandag 8 juli
Dinsdag 9 juli
Woensdag 10 juli
Donderdag 11 juli
Vrijdag 12 juli
Zondag 14 juli
Woensdag 17 juli
Donderdag 18 juli
Vrijdag 19 juli
Zaterdag 20 juli
Vrijdag 26 juli
Dinsdag 30 juli

Modal Title

Any content could go in here.

×