I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (‘Tomboy’, ‘Girlhood’). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

★★★★★ 'Schitterend' 'Doorbreekt de status quo' de Volkskrant
★★★★★ ‘Grandioos’ ‘Een beeldschone film’ Trouw
★★★★★ ‘Zeer decent en smaakvol’ ‘Meesterlijk en elegante film’ Algemeen Dagblad
★★★★★ 'Prachtig intense en intieme film' VPRO Cinema
★★★★ 'Een gepassioneerd kostuumdrama' NRC
‘Een ode aan cinema’ Parool

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïse's laatste dagen van vrijheid groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

‘Portrait de la jeune fille en feu’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film enthousiast werd ontvangen door pers en publiek: “an exquisitely executed love story”, aldus The Hollywood Reporter. De film ging ervandoor met de prijs voor Beste Scenario en de Queer Palm.

Modal Title

Any content could go in here.

×