I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

Nadat een melkveehoudster haar man verliest, gaat ze het familiebedrijf alleen leiden en moet ze het opnemen tegen het monopolie van de corrupte zuivelcoöperatie.

★★★ “David versus Goliat op het IJslandse platteland” Trouw
★★★ “Beeldschone natuurbeelden en acteerprestaties” NRC
★★★ “Met Rams deelt Mjólk de droogkomische humor” de Volkskrant
★★★ “Een aanstekelijke power to the people-boodschap” VPRO


Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt. Via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze haar lot en dat van de boerengemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen is zo blij met deze verklaarde oorlog aan de melkmaffia…

‘Mjólk’ is een IJslandse tragikomedie van Grímur Hákonarson die eerder het bekroonde ‘Rams’ maakte. De film ging dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.

Modal Title

Any content could go in here.

×