Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

★★★★ 'Surrealistische speurtocht door mysterieuze wereld' VPRO Cinema
★★★★ 'Een fraai geanimeerde, wervelende debuutfilm' NRC
★★★★ 'Een verrukkelijk en zeer origineel animatie-spektakel' Telegraaf 
★★★★ Trouw

Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Regisseur en visueel kunstenaar Krstic werkte bijna in het geheim aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms.

Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol zorgen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actiesequenties uit o.a. 'Mission Impossible', voor zowel het decor als de personages als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore - een hommage aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes - en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek.

Modal Title

Any content could go in here.

×