Shen Yingming en Liu Yaojun zijn van kinds af aan goede vrienden. Ze krijgen beiden een gezin en trekken nog steeds samen op. Maar na de verdrinkingsdood van de zoon van Yaojun scheiden hun wegen zich. Yaojun en zijn vrouw Liyun vertrekken naar de grote stad en adopteren er een zoon, die uiteindelijk ook verdwijnt. Dan keert het echtpaar terug naar de plek waar ze alle hoop verloren hadden. Hoewel de twee gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven.

'So Long, My Son' neemt de kijker in flashbacks mee naar de ontreddering van na de Culturele Revolutie in de jaren zeventig en tachtig en de Chinese een-kind-politiek en verder tot aan het bloeiende turbo-kapitalisme van vandaag. Deels melodrama, deels kritiek op de tijd blijken in een land in ontwikkeling ook families, vriendschappen, liefde en het lot aan veranderingen onderhevig te zijn.

Op het Filmfestival van Berlijn werden acteur Wang Jing Chun en actrice Yong Mei beiden bekroond met een Zilveren Beer voor Beste Acteur.

Modal Title

Any content could go in here.

×