Prachtig drama dat ruim dertig jaar bestrijkt over twee Chinese gezinnen in de jaren 80 en hoe een tragisch ongeluk hun levens blijvend beïnvloedt.

★★★★ NRC ★★★★ De Volkskrant ★★★★ Trouw ★★★★ VPRO

Shen Yingming en Liu Yaojun zijn van kinds af aan goede vrienden. Ze krijgen beideneen gezin en trekken nog steeds samen op. Maar na de verdrinkingsdood van dezoon van Yaojun scheiden hun wegen zich. Yaojun en zijn vrouw Liyun vertrekkennaar de grote stad en adopteren er een zoon, die uiteindelijk ook verdwijnt. Dankeert het echtpaar terug naar de plek waar ze alle hoop verloren hadden. Hoewelde twee gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektochtnaar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven.

'SoLong, My Son' neemt de kijker in flashbacks mee naar de ontreddering van na de Culturele Revolutie in de jaren 70 en 80 en de Chinese een-kind-politiek enverder tot aan het bloeiende turbo-kapitalisme van vandaag. Deels melodrama,deels kritiek op de tijd blijken in een land in ontwikkeling ook families,vriendschappen, liefde en het lot aan veranderingen onderhevig te zijn.

Op het Filmfestival van Berlijn werden acteur Wang Jing Chun en actrice Yong Mei beiden bekroondmet een Zilveren Beer voor Beste Acteur.

Vanwege de lengte van de film is er halverwege een korte pauze en rekenen we een toeslag van € 1,50.

★★★★ 'Grandioos en aangrijpend' NRC 
★★★★ 'Treffend' De Volkskrant 
★★★★ 'Dankzij het mooie, subtiele spel van Yong Mei en Wang Jingchun, voel je de geweldige impact van de politiek op het persoonlijke leven.' Trouw 
★★★★ VPRO Cinema ★★★★1/2 Filmtotaal.nl

Modal Title

Any content could go in here.

×