‘Veearts Maaike’ toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het Nederlandse boerenleven.

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgden gedurende drie jaar voor hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Ook de andere praktijkcollega's werkten mee. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.

Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekenen voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Speeltijden & tickets

Woensdag 24 juli
Donderdag 25 juli
Vrijdag 26 juli
Zaterdag 27 juli
Dinsdag 30 juli
Woensdag 31 juli

Modal Title

Any content could go in here.

×